Openingscermonie met eregasten

De SamenLoop Voor Hoop Arnhem- Elst wordt feestelijk geopend om 12.00 uur. Alle lopers, alle eregasten en iedereen die mee helpt zal zich verzamelen bij de start. En onder muzikale begeleiding zullen de eregasten de eerste stappen zetten op de  baan, gevolgd door de teams en organisatie. Uiteraard hopen we dat er veel bezoekers dan langs de baan staan om iedereen aan te moedigen en een hart onder de riem te steken. Want wat zijn het kanjers allemaal. De organisatie die met veel enthousiasme dit evenement vrijwillig heeft georganiseerd. De lopers die nu 24 uur lang op de baan zullen zijn te vinden. En vooral ook de eregasten die de openingsronde starten  onder warme aanmoediging van familie, vrienden en belangstellenden.

“Je moest eens weten wat het me deed, toen ik daar wandelde en iedereen begon te klappen.” Joan – survivor – na de openingsronde in Amstelveen (mei 2011)

Survivors/eregasten zijn mensen die kanker hebben gehad of hebben. Deze loop is er speciaal voor hun, omdat ze er niet alleen voor staan. De samenkomst van zoveel eregasten is voor veel mensen een emotioneel en indrukwekkend moment.

Kaarsenceremonie

Als het donker is zal de Kaarsenceremonie plaats vinden. Een indrukwekkend onderdeel van de SamenLoop Voor Hoop.

Het is hét moment om stil te staan bij alle mensen die kanker hebben of hebben gehad en bij allen die de strijd tegen kanker hebben  verloren. Met het aansteken  van de kaarsen herdenken we allemaal diegene die ons zo dierbaar zijn.

Draag ook een Kaars van Hoop aan voor jouw dierbaren die te maken hebben of hebben gehad met kanker. Dit doe je door het kopen van een kaarsenzak. Deze zak kun je voorzien van een tekst, een tekening, een schilderij, wat jij wilt. En deze zak kun je op 4 juni inleveren op het terrein. (of liefst daarvoor al bij een van de teams of bij de organisatie, zodat we voldoende tijd hebben ze zaterdag langs de baan te plaatsen) Wij zorgen dan dat deze langs de baan van Hoop voor Leven komt te staan.

Kaarsenzakken bestellen? Klik hier.

 

 

Slotceremonie

Dit 24-uurs wandel-en hardloopevement start zaterdag 4 juni om 12:00 uur en eindigt op zondag 5 juni om 12:00 uur. Wat een prestatie! 24 uur lang zijn de wandelaars en lopers op de baan geweest in estafette vorm. 24 uur lang om aandacht te vragen voor kanker en om te laten zien dat we doorgaan in de strijd tegen kanker.

Deze prestatie wordt natuurlijk feestelijk afgesloten. Tijdens de Slotceremonie lopen alle teams de laatste ronde en vieren we deze overwinning. Uiteraard gaat dit gepaard met veel gejuich en geklap. Wij willen alleen nog maar paars zien!

De opbrengst

Het evenement wordt pas echt afgesloten na de bekendmaking van de opbrengst. De opbrengst welke ten goede komt van KWF kankerbestrijding