• geschiedenis

Geschiedenis

Relay for Life (SamenLoop voor Hoop) ontstond in 1985 in de Verenigde Staten toen dr. Gordon Klatt samen met een enthousiast team 24 uur op een sportveld wandelde en daarmee 27.000 dollar ophaalde voor de kankerbestrijding. In Nederland werd de eerste Relay for Life in 2006 georganiseerd onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’. Dit was in Borger. Daarna volgden er jaarlijks steeds meer gemeenten. Leef mee, loop mee
. Dit jaar staan al weer veel SamenLoop-evenementen in de planning, waaronder de SamenLoop voor Hoop in Arnhem. Kijk op de SamenLoop voor Hoop agenda om te zien waar en wanneer de evenementen plaatsvinden en loop mee!

Meer over Relay for Life

Relay for Life is de grootste inzamelingsactie ter wereld ten bate van kankerbestrijding. Het evenement wordt onder andere succesvol georganiseerd in Australië, Canada en Latijns-Amerika. Jaarlijks zijn er meer dan 4.000 Relay-evenementen. Er doen meer dan drie miljoen mensen mee aan Relay for Life. In 2004 werd er (wereldwijd) meer dan 300 miljoen euro ingezameld. In 2011 werd er in Nederland meer dan 1.4 miljoen euro ingezameld. Het succes is elk jaar groter en ook jij kunt hier aan bijdragen!

 

En nu Arnhem-Elst

En dan nu Arnhem. In 2016 zal de tweede SamenLoop voor Hoop Arnhem-Elst plaats vinden. Op de schitterende locatie in Park Lingezegen zullen er op 4 en 5 juni 2016 verschillende teams zich 24 uur lang in het zweet lopen (wandelen of hardlopen) om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Maar vooral zullen we stil staan bij kanker, aandacht schenken aan survivors en naast verwerken ook veel plezier hebben met elkaar. Arnhem en Elst laten zien dat we strijden tegen kanker. Arnhem en Elst lopen mee en staan stil bij kanker!